Stian Lundberg – Eplerose

Naturmannen Lundberg i fri kreativ utfoldelse

Med både albumttittel og låttitler hentet fra økologiens rike er grunnen beredt for en svært organisk andreskive fra Trondheimsbaserte Stian Lundberg. Med seg på laget har han blant andre Vegard Lien Bjerkan, Aleksander Pettersen og Markus Margido Drazkowski Teksum. Sammen har de skapt et vidspent sonisk landskap, hvor både sølvmyrer, steinnyper og doggroser draperes i både gitar- og synthesiziermelodier. Med et sterkt perkussivt fundament blandes både jazz, rock og fusion til en inviterende og spennende instrumentalskive. Tidvis riffete, som i tredjesporet Myrhatt, og tidvis svevende og åpent. Med forbehold om referansemangler fra min side er det lett å trekke paralleller til både Amgala Temple, Bo Hansson og Steamdome. Strukturellt er dette en fri og nokså kompromissløs affære; samtidig som det er få refreng, vers og broer å spore, er det både riff, hooks, vakre melodier og rytmisk engasjerende elementer her -nok til å skape både sammenheng og helhet. Ei forfriskende og inspirerende plate fra en av Trondheims fremste perkusjonister!

Albumet kan høres her: orcd/eplerose

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *